Utolsó kommentek

Friss topixok

  • sztahanov: www.physorg.com/news/2011-07-ge-gb-holographic-disc-writer.html (2011.07.22. 23:51) 300 gigás DVD
  • sztahanov: @sajt: teszt (2011.01.25. 12:19) Web 2.0 Symposium live
  • xéni: sziasztok (2010.03.20. 20:07) Meebo - multi protokoll IM kliens 2.0
  • Nyaligátor: @litemininyuszikaa: És még a reagálás és a szín is azonos :) (2009.10.09. 17:12) Life on Vista
  • szöszkehölgy: Azért a wc papír feltalálása még síkra szállhat, hiszen a gugli olyan alapvető, mint az eü. papír. (2009.09.29. 13:34) Brékin

sztahanov

sokat túlórázik
későn vacsorázik

Tagek

1.0 (1) afrika (2) aggregátor (1) apple (7) béta (1) beta (3) biznisz (77) biztonságos (8) blog (40) blogok (123) blogtech (21) blogter (1) böngészők (29) budapest (1) celeb (1) cenzor (5) copyfight (25) csajok (1) dev (11) digg (3) dizájn (9) énblog (64) ergonómia (2) eudora (1) firefox (3) flash (1) fotó (1) fun (74) gawker (3) geek (17) gizmó (22) gmail (1) google (67) hetedhét (2) hw (3) index (4) keresők (47) kína (3) kommuna (28) kommunikáció (1) konzol (9) lifehack (2) linkblog (10) linkter (1) linux (6) mac (41) marketing (49) média (92) microsoft (30) mini (1) mobil (19) muzak (4) new york (1) nörd (26) notebook (1) open (2) opera (3) origo (1) pim (1) politika (4) pr (2) privacy (1) rant (8) rss (6) social (1) software (15) spam (9) szex (1) szocio (13) tagek (1) tech (40) torkosborz (16) trendek (91) ui (32) ultimate (11) vas (5) végtelen (1) vista (1) web2.0 (82) wiki (5) win (1) windows (12) wiw (3) yahoo! (12)

Feed

# 2005.12.18. 20:25 angelday true
Minden Mac-es anyázza Steve Jobs felmenőit (két anyja van, rögtön kezdjük az elején), mert nem képes rálépni valakinek a paycheckjére, hogy csinálja meg a Findert rendesen. Eleve nem cocoa-s alkalmazás, ami egy olyan világban, ahol az OSX óta unicode a Mac, a Office 2004 "úgy-ahogy" unicode, illetve ahol a QuarkXPress MÉG MINDIG nem unicode kompatibilis, nem tűnik olyan komoly kérdésnek, nem így a felelős Mac felhasználók táborában.

Mit tehetünk 2005 végén várva a karácsonyt? (Emlékezetes, hogy tavaly ilyenkor jött ki a sesblogon a válogatáskazettaparádé, melynek idei változatát bizony hiányolhatjuk rendületlen.)

Először is rakhatunk fe Pathfindert, amivel az a nagy baj, hogy nem akarunk mindenre toolt installálni. Quicksilver például elég megrázkódtatás volt nekem a minap. Erről ennyit. Lássuk viszont fds jóvoltából a pro finder tippeket:

1. Akit idegesít, hogy a "mac filozófia" hatására a foldernevek nem egybe vannak sortolva, hanem külön, az kattintson rá a "kind" mezőre column view-ban.

2. Ha kijelölünk pl 5 objektumot és nyomunk egy Cmd-I kombinációt, akkor mind az öt objektumnak kijön a status ablaka. Viszont ha Ctrl-Cmd-I kombinációt invokálunk, akkor a kijelölés összegét kapjuk meg. Ezt megfejelhetjük még egy Option-Cmd-I invokációval is, mire egy dinamikusan frissülő info nézetet láthatunk. Ilyenkor akárhova elkalandozhatunk a raktárban, mindig láthatjuk, miből mennyi van, hány kiló stb. Rászokunk és megszeretjük.

3. Photoshoppereknek egy pro tipp: biztos idegesít mindenkit, hogy ha jobbklikkelünk egy JPG, vagy valamilyen más, Adobe által támogatott képen, megjelenik egy ilyen bazi nagy lista olyan "dropletekkel", amiket szerintem épeszű ember még nem használt. Reszolváljuk ezt is! Spotlightban keressünk rá valamelyik nevére, reveal in finder, aztán az egészet dobjuk ki a kukába! (Applications/Adobe Photoshop CS2/Samples/Droplets) Hála a Mac OS launch services nevű cuccának a változás azonnal érvénybe is lép. Felejtsük el a HKEY_CLASSES_ROOT nevű baromságot, meg registry-t lol. (Ha már itt tartunk: Adobe elmehetsz a vérbe a régi OS-es CS2 bloatware szoftvereddel, gyűlöletes szocsó szemét. Bangalore-ban jobbat kódol bárki, b_sszájba.)

Címkék: mac

# 2005.12.18. 04:07 sztahanov

A tegnapi hírekkel szemben nem 7, hanem 18 óráig tartott a TypePad pénteki üzemszünete - durva. A blogoszféra jól hallhatóan zsibong a dolog miatt, ami érdekes, az a technoratis Niall Kennedy riportja.

Niall ugyanisan egyszerűen elzarándokolt TypePad Citybe (San Francisco), a six apart főhadiszállására, ahol is hosszasan kérdezgette Anil Dasht, mi is történt, meg hogy mi fog történni, meg hogy miért, hogyan és egyáltalán. Anil pedig megpróbált válaszolni. (Letölthető mp3ban is, 23 perc.)

(via Blog Network Watch)

Címkék: blogtech

# 2005.12.18. 03:48 sztahanov

A WIN blogjaiba ezen a hétvégén nem lehet kommentezni, egyszerűen azért, mert a bloggerek szeretnének végigpihenni egy hétvégét. Mélyen megértem őket, ah, egy egész hétvége trollok nélkül! A döntés vállalati szinten született és bevállalják a korporét blogjukban, bár az egyes blogok inkább technikai okokat kommunikálnak, ld. kép.

Címkék: blogok blog

# 2005.12.17. 13:48 sztahanov

A Google részvényeinek értéke újfenn az egekbe szökött - 430 dollár! - arra a hírre, hogy a Time Warner belement abba a dealbe, hogy a Google 1 milliárd dollárért megvásárolja az AOL 5%-át. (A megállapodás nincs még teljesen nyélbe ütve, mindenesetre a korábban szintén érdeklődő Microsoft már kiszorult a tárgyalásokról.) Az üzlet fontos eleme, hogy az AOL a következő öt évben is a Google keresőtechnológiáját használja majd, a Google viszont találati oldalain kiemelten jeleníti meg az AOL tartalmait - azért ez meglehetősen durván hangzik, de meg kell fizetni az árát, ha a Microsoftot sikerül visszatartani a kereső- és hirdetési piacon.

(A sesblog volt gyors.)

Update: frappánsabban foglalja össze a dolgot Fred Wilson (nem véletlenül lett ő VC-király, én pedig nem), szóval ez a deal az AOL számára konzervációs lépést jelent, azt, hogy lemond arról, hogy a Microsofttal összefogva - keresőileg is - megszorongassa a Google és a Yahoo! nyakát. Így azonban pozíciója marad, a Microsoft sem tud feljebb jönni, aki ebből az üzletből nyertesen jön ki, az bizony a Google. Az AOL jobban tartott attól, hogy csillaga hanyatlik, mintsem bízott volna az optimista szcenárióban - lehet, hogy igaza van.

Címkék: biznisz google

# 2005.12.17. 10:08 angelday true
Számtalan fixes, kedvencem: fixed ICQ nickname retrieval even when connecting. Ez a nem mindegy. Sztahanov kollégának eddig mindig hosszú számsorozatot láttam a nickje helyett és kézzel kellett "info.." jobbklikkelni a retrievalhoz, ám most.

Éljen az opensource. (Fuji^ nickje is problémás névfeloldású volt, ám most ő is jó lesz. Remélem, jelenleg egyikük sem online.) Éljen mindenesetre. Letölteni!

Címkék: ultimate

# 2005.12.17. 08:58 sztahanov

Jó, ez nem igazi hír, a TypePad folyamatosan beteg, mintahogy én sem tudom a kórt magam mögött hagyni már három hete. (A TypePad a six apart Movable Type (a Yahoo! is ezt ajánlja!) alapú bloghoszting szolgáltatása, az egyik legnagyobb.) Most éppen egy hétórás üzemszünet ütött be, ami után a következő szánalmas történettel sikerült előállniuk:

During routine maintenance of our network and storage systems last night, we experienced an issue with our primary disk system where data from published blogs are stored. We are currently running diagnostics on the device, and working to restore your data as soon as possible. Verifying data can be a slow process and will take time.

In the meantime we are currently deploying backup copies of your weblogs from approximately 2 days ago. This is what will be displayed for your blog. The TypePad application is currently unavailable, which means that users will not be able to log in, and visitors to weblogs will not be able to post comments. We are working to bring TypePad back online as soon as possible.

Uh, durva. A gonosz diszk. Örüljetek, hogy csak két nap veszett el, nyomorult bloggerek! Egyébként nem veszett el, csak rebuildelni kell, bár nem túl meggyőzően mondják, hogy "we have no reason to believe that any of your photos or files have been lost". A six apart a blogoszféra Apple-je.

A Slashdoton arról megy a thread, hogy a blogoszféra legfontosabb eszközei mind túlnövik saját korlátaikat és teljesítményproblémákkal küszködnek, az elmúlt napokban a Feedsternek, a del.icio.usnak és a Bloglinesnak is voltak kimaradásai - igen ám, de ezek ingyenes szolgáltatások, a TypePad meg nem. 

Címkék: blogok blogtech

# 2005.12.17. 08:41 sztahanov

Nem látom tisztáén a Jack of All Blogs körüli helyzetet, láthatóan nem szűnt meg, sőt, virágzik, most épp új bloggerrel bővült (vov, egy nő, aki káromkodik, nahát), a kommentezők pedig találgatnak, hogy Cowboy valójában Scrivs álnéven, esetleg mindhárman ugyanazok, nem tudom követni, na. Világosítsatok fel. A feedet mindenestre felvettem.

(via Blog Network Watch)

Címkék: blogok blog

# 2005.12.17. 00:31 angelday true

Igen, a WWW atyja, Tim Berners Lee is elindította a blogját. Idétlen egy címen van, viszont feed is tartozik hozzá, ezt addoltam.

sztahanov: idétlen cím, blogmotor helyett Drupal, ráadásul "his first pos has 5 HTML validation errors at this moment", hát nem veszik el a részletekben.

(via fooljay)

Címkék: média blogok

# 2005.12.16. 07:17 sztahanov

Köszöntjük az Index olvasóit abból az alkalomból, hogy magazinjuk 2005 decemberében cikket bírt szentelni a webet az elmúlt teljes utóbbi évben meghatározó fejlődési iránynak - még ha annak egyetlen lényegi elemét sem próbálja meg kifejteni, de ne keressünk a kákán is csomót. Szóval egy nagy hurrá, főleg, hogy be vagyunk linkelve!

Szerintünk 2005 decemberében a Web 2.0-át fikázni kb. annyira menő, mint 95-ben lehetett a mobiltelefonokat vagy az internetet, - a hazai hálón is volt egy ilyen időszak pár hónapja, de ma már ses is tudja, mi fán terem - viszont tisztában vagyunk azzal, hogy kedvenc bulvárportálunknak muszáj hoznia obligát, brendelt stílusjegyeit, oké.

A Web 2.0-ról eddig egy értékelhető cikk jelent meg a magyar sajtóban, a Narancs írása itt olvasható.

Címkék: web2.0

# 2005.12.16. 06:59 sztahanov

Steve Rubel előkapart egy friss felmérést, ami azt mondja, hogy a friss pingek 75%-a splogoktól ered (már saját nevük is van, sping, vov), ezt felkapta a tech.memeorandum, így pár napig lehet beszélni róla, mert milyen megdöbbentő adat is ez. A leírt módszerrel egyébként nincs baj - bár érdekelne az a 90%-os hatékonyságúnak mondott splogfelismerő algoritmus - a weblogs.com pingszerver egy hónap alatt feldolgozott 40 milliós posztmintájára vonatkozik a mérés, ez 14 millió blogot jelent. A splogok aránya a blogok között valamivel több, mint 50%, ami azt mutatja, hogy a splogok aktívabbak, így jöhet ki a 75% a posztoknál. (A ping az ugye az új posztok jelzésére való.)

Update: Duncan Riley rámutat arra a PDF állományra, ami a kíváncsiságom tárgyát képező algoritmust írja le, ó, de gyönyörű tudományos cucc, jó hosszan, képletek meg minden, de most nem fogom elolvasni (mondjuk Riley kételkedik benne).

A nagybetűs életben szerencsére nem jut minden egyes blogra három splog, mivel a blogoszféra aktív vérkeringésében nincsenek benne, viszont a keresésekkel egyre jobban észnél kell lenni.

Steve Rubel persze elkezd farkast kiabálni, de ezen már túl vagyunk, és a mi hősünk, Mark Cuban se tudta félkézzel kiirtani a splogokat (írtunk róla itten). Steve mondjuk azért is érzékenyebb a dologra mostanság, mert splogok lopják a Micropersuasion (ez az ő blogja) tartalmát, ami őt egy-két hete úgy tűnik, váratlanul érte (a sztahanovot eddig nem lopja senki, ez a nyomorul ország még szplogoszférában is le van maradva).

(Mi az a splog?)

(via Steve Rubel)

Címkék: spam

# 2005.12.15. 08:32 sztahanov

A Nature letesztelte, hogy mennyire megbízható a Wikipédia illetve az  Encyclopaedia Britannica, és azt találta, hogy előbbi 4, utóbbi 3 hibát tartalmaz egy átlagos tudományos cikkben.

A teszt maga is teljesen komoly és tudományos volt, felkért - igazi - szakértők vaktesztben értékeltek bizonyos szócikkeket (párban persze, 42 szócikket).

Tudományos cikkek, persze, ugye itt a wiki elveszti azt a hátrányát, hogy az emberek különböző saját érdekeik miatt javítgatják a cikkeket, csak az egyszerű pongyolaság, lustaság, pontatlanság marad, de úgy látszik, ez az oldszkúl enciklopédiákban is megvan. Szóval ez az eredmény a ... leírhatalan Britannicának rossz hír, Jimmy Wales egy pillanatra - de csak egy pillanatra - hátradőlhet.

(via Boing Boing)

Címkék: wiki

# 2005.12.15. 02:53 sztahanov

(Nem állt rá a kezem a feedoszférára.)

A Pheedo minden negyedévben ad ki jelentést a feedosphere állapotáról (tehát az RSS-trendekről, na), most ezek vannak benne:

  • különálló RSS posztban kell hirdetni, ez jóval hatékonyabb, mint az inline hirdetés (célszerűen minden második poszt legyen reklám) (Itt szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy kérjek egy jó szót az RSS poszt helyett, minek kell ezt hívni? Tehát a feed egy elemére gondolok.)
  • az RSS hirdetésekre az emberek leginkább hétfőn és szombaton kattintanak (holdfázisokról sajnos nincs szó)
  • ha csak simán olvasásról van szó, a kedd és a szerda vezet
  • az RSS hirdetések hatékonyabbak, mint a webes megfelelőik (egyelőre, teszem hozzá)
  • a Bloglines a leghasználtabb (34%) RSS olvasó (sose értettem, szerintem vacak, ráadásul webes, brr)

(via Steve Rubel)

Címkék: trendek rss

# 2005.12.15. 02:28 sztahanov

Végigolvashatatlanul hosszú, ugyanakkor a scan alapján nagyon mély, alapos és érdekes cikk: a csengőhangok szerepe a globalizációban, gazdasági perspektívájuk, kulturális vonatkozásaik, a csengőhangkészítés titkai, szóval - tekintve a témát, hehe - ez egy olyan cikk, ami minimum egy fizetős SMS-t is megérne.

A csengőhangok - amik egyúttal a modern technika vívmányai közül a legidegesítőbbek is - piaca óriási, egyes becslések szerint 2008-ra 5 milliárd dollár lesz a profit(!) az üzletágban, más becslések szerint viszont csak a kicsengéshangot lecserélő csengőhangok (ugye érthető, tehát amit a hívó hall, ha engem hív) termelnek majd 4 milliárd dollárnyi hasznot. Ez már a teljes zeneipar 20 %-ához közelít a mostani 10-hez képest, ráadásul vannak olyan zenék, amik már ma több nyereséget hoznak csengőhang formájában, mint hagyományos módon.

Szóval pusztul a világ, de a pusztulásnak is van kultúrája.

In February 2003, preceding a higher profile ban on smoking in public places, the New York City Council overrode Mayor Bloomberg’s veto of a law fining cell phone users US$50 if their phones ring during public performances of movies, concerts, or plays. Employers are also beginning to ban cell phone and ringtone use in workplaces — one Australian employer charges employees US$5 every time a ringtone interrupts a meeting.

(via Smart Mobs)

Címkék: mobil

# 2005.12.15. 01:22 sztahanov

Az IE7 RSS-blogjában volt már szó pár hete arról, milyen legyen az új Explorerben az RSS ikon. Akkor aztán kaptak hideget-meleget amiatt, hogy az egyik verzió túlságosan hasonlított a Firefoxéhoz. Most egy huszárvágással oldották meg a kérdést: egyszerűen leültek a Mozilla fejlesztőivel, és megbeszélték, hogy ugyanazt az ikont fogja használni mindkét böngésző. A Microsoft jól jár, mert megmutatja, milyen nyitott, és a konzisztencia érdekében hajlandó átvenni a konkurrencia notációját, a Mozilla pedig azért jó fej, mert megengedi, hogy bárki használja az ikont, hiszen nekik se fontos semmi más, csak az áldott juzerek! És az ő boldogságuk.

(Egyébként az tényleg az egész ipar érdeke, hogy az RSS közelebb kerüljön a juzerekhez, tehát valójában és is örülök. Mert nekem is a felhasználók a legfontosabbak.)

Címkék: böngészők rss

# 2005.12.15. 00:36 angelday true

Ó, az a misztifikus "guru meditation" hiba az Amigáról! Semmi különlegeset nem jelent, csak amikor lefagyott a cucc, akkor a fenti hibaüzenet jelent meg a képernyőn, ahol a piros keret villogott.

A Motorola 6809-es processzor tiszteletére a szoftver tervező mérnökei a keretet pontosan 6809-szer írták vörösre, majd utána 6809-szer váltották vissza feketére. Atom nerdery.

sztahanov: én is 6809-en tanultam gépi kódot, jesz! TRS-80 Color Computer ruley!

(via Wikipedia)

Címkék: fun nörd

# 2005.12.14. 23:15 sztahanov

Egyelőre nagyon pletyka, ne is higgyétek el, de ne máshol olvassátok először! A két cég között szeptember óta van szorosabb kapcsolat, akkor a Google default keresőként való beálltása tette lehetővé az Opera számára az áttérést a teljes ingyenességre. A Google egyébként a Firefox fejlesztőivel ápol szorosabb kapcsolatot, de az egy free projekt, nem lehet bekebelezni a terméket.

(via GoogleRumors)

Címkék: biznisz google böngészők

# 2005.12.14. 18:54 angelday true
Bestseller könyvből, Tom Hanks főszereplésével akció-thriller-vatikán egyházat leromboló film készül - spoiler warning - a keresztény egyház tudatosan elferdíti Jézus igaz történetét (hogy hatalmon tudjon maradni) és a Szent Grál voltaképpen nem is egy kehely, hanem Szűz Mária maga stb. 2006 május világpremier, mindent tudtok. (Hidrogénezett hajú a gonosz csávó.)

Trailer itt.

Címkék: média marketing

# 2005.12.14. 01:03 sztahanov

Megjelent és letölthető a Ruby on Rails 1.0-s változata, újabb szög a Java koporsójába!

Rails is a full-stack framework for developing database-backed web applications according to the Model-View-Control pattern. From the Ajax in the view, to the request and response in the controller, to the domain model wrapping the database, Rails gives you a pure-Ruby development environment. To go live, all you need to add is a database and a web server.

 

Rails works with a wealth of web servers and databases. For web server, we recommend Apache or lighttpd running either FastCGI or SCGI. For database, you can use MySQL, PostgreSQL, SQLite, Oracle, SQL Server, DB2, or Firebird. Just about any operating system will do, but we recommend a 'nix-based one for deployment.

If you need hosting, TextDrive is the official Ruby on Rails host, offering fantastic plans with a knowledgeable staff. Whether you need shared or dedicated hosting, these guys are experts in Ruby on Rails. For alternatives, see the wiki for a full list of Rails web hosts.

(via Signal vs. Noise)

Címkék: web2.0 dev trendek tech

# 2005.12.14. 00:19 sztahanov

A vallásháborúk sorában is különösen értelmetlennek számít két teljesen más célra optimális fejlesztői platform összehasonlítása, most mégis örömmel említem meg a dolgot, mint a Java ostoba overhájpolása felett érzett frusztrációm manifesztációját(?).

Tehát arról van szó, hogy a Slashdoton időnként kitörő Java vs. LAMP (Linux-Apache-MySQL-PHP) vita a mainstream médiába is eljutott, a BusinessWeek Java? It's So Nineties címmel ír a témáról a Java érezhető, bár sajnos egyelőre nem túl jelentős hanyatlásából kiindulva, kiragadott idézet:

Can it possibly be that Java -- once the hippest of hip software -- has become a legacy technology, as old and out of style as IBM's (IBM) mainframe computers and SAP's corporate applications? Mounting evidence points to yes.

 

Reports by Evans Data Corp., which does annual surveys of the activities of software developers, show Java use is slipping as LAMP and Microsoft's (MSFT) .NET technology gain traction. In North America, the percentage of developers who use Java as one of their principal programming languages declined to 47.9 in Evans' fall survey, vs. 51.4% in the fall of 2002.

Szóval LAMP foreva! Open source eszközöket minden faluba! A Google és a Yahoo! sem használ Javát! Jézus szereti a LAMPot!

(Köszönöm, túl vagyok rajta.)

Címkék: dev

# 2005.12.13. 22:26 sztahanov

Az OpinMind egy olyan játékszer, ami nem csupán megkeresi az adott kifejezés említését az egyes blogokban, hanem azt is megpróbálja szövegelemzéssel felmérni, pozitív vagy negatív környezetben fordulnak-e elő. Ebből persze csinál rögtön egy százalékos megosztást is (ez a sentimeter jobb felül) és megjeleníti az egyes találatokat is, külön a rosszakat (kék) és a jókat (zöld).

Meglepően jól ítéli meg a véleményt, mókának remek, és ha rendesen működne, hasznos is lenne, de sajnos egy csomó - amúgy népszerű - keresőszót egyszerűen nem talál meg. (Az, hogy a sztahanov nincs benne, egy dolog, de pl. Calacanis és Denton együtt egyszer szerepelnek.) Elvileg 1.7 millió blogot indexel, de nyilván csak azok a posztok kerülnek be, ahol el tudja dönteni azok pozitív vagy negatívságát. (Az is gyanús, hogy túl sok Xanga-blog van benne.)

(via Techcrunch [via Steve Rubel])

Címkék: blogok keresők tech

# 2005.12.12. 23:58 sztahanov

Amíg ma itthon fetrengtem betegen, angelday lerantingolta a fél világot, ezért megpróbálok egy beleköthetetlen poszttal visszatérni. Szóval egy-két éve volt már ez a téma, hogy az überkuol arcok klasszik telefonkagylóval mobiloznak, de most van belőle japán divat, megalapozott technológia, csatlakozók, színek, formák, választék, remélhetőleg elér ide is, szeretnék én is így nyomulni (és ugye agyrák ellen is véd, mert a telefon maga nem kell hogy a fejed mellett legyen). Japánul Saját kínaiul értő olvasóknak itt, egyébként itt.

(via Boing Boing)

Címkék: fun mobil

# 2005.12.12. 18:48 angelday true

Biznisz, gyerekek, biznisz.

Azóta, hogy Trotték segge alá betolták a millió dollárokat...

(12 gurigát kaptak két befektető csoporttól - szerintetek, ha nekem lenne 12 gurigám excess, én odaadnám Trottéknak? Lehet, hogy a teniszpályán jönne ki a napi 3 óra átlagom, lehet! Az se Budaörsön, vagy a BEAC-on! Lehet!)

...ők lettek a komolyan veendő blog-cég szolgáltatásokkal, supporttal meg minden járulékos biznisz infrastruktúrával amitől a cég úgy általában komolyan vehető. (Heck, még konferencia rendezésekbe is társulnak!)

Yahoonál meg erősen kinevelődött a 2.0 generáció, stratégiailag fontos bástyákat kezdtek kiépíteni úgy a vásárlások (Flickr, del.icio.us), mint a szolgáltatásfejlesztések (Yahoo mail) terén. Most pedig kezet fognak a SixAparttal, hogy a közepes méretű vállalkozásoknak értékesítsenek MovableType-ot.

Yahoo pakolja befele a meglévő infrastruktúráját: domain név szolgáltatások, szűrések spam és vírus fronton, email, a 6A pedig hozza a blog szoftvert és a témában vett kompetenciát, blalala.

Kemény az alábbi mondat, figyeljetek: "Six Apart said it had optimized the underlying software in Movable Type so that it responds twice as fast as the same software offered by Six Apart's own Web site." - Dekomoly!! Ilyen kis piros stickert "now faster!" felirattal kéne még ráragasztaniuk a dobozos termékre, beröhögök: lol.

Namost, én inkább arra lennék kíváncsi, hogy a 3.2-es MT merre fejlődik, nem erre a gyökérségre. Az innovációs mechanizmussal elő, de most azonnal! (Lehet, hogy felrakok egy WordPresst, azt nézegetem -- már ha lenne időm ilyesmire. Ezt a postot is csak úgy megírtam. Én!)

update: Jay Allen (MT product manager) igen elégedett a munkájával. Blogján örömködik és az általam példaként említett "now faster!" részt még jobban toppolja olyan kifejezésekkel, hogy: "It's clickaway!", "It's powerful!", "It's pluginastic!" stb. Én megértem JA feltöltöttségét a dealtől, meg végülis a motivált dolgozó a legjobb dolgozó, de azért lehet, hogy ez mégis túlzás. Elvégre nincs szó többről, mint egy Yahoo-MT tie-inről, ami akárhogy is nézzük BIZNISZ és nem a világ jobbítására való törekvés.

sztahanov: már volt szó az új platformról.
(via Reuters)

Címkék: biznisz yahoo! blogtech

# 2005.12.12. 10:09 angelday true
Nem először és nem is utoljára jelenik meg az Index first view-jában olyan információ, amit valamelyik beszállító partnerük feedel bele a 24 óra nevű hírparádéba fogalom nélkül. Most sem történt másképp. A kattintékony linkről elsőre kiderül, hogy röhejes Photoshop kompozit, a valósághoz nem sok köze van, hírértéke nincs. A tisztelt hírszerkesztőknek ajánlom még a Deviantart.com tudásbázisát böngészni, rengeteg hasonló megoldásra bukkanhatnak, azt hiszem még futurisztikus Mac modellek is láthatók egyik-másik tehetségesebb gimnazista render portfóliójából.

Megmondom mi ez a szint: Blikk. Csak ott olyan captiont írtak volna, hogy "Vajon így fog kinézni?" LOL, na.



update: persze, levették

Címkék: mac gizmó tech

# 2005.12.12. 09:29 angelday true
1. Januárban érkeznek az első Intel alapú iBook-ok (ismeretes). Újabb hírként szivárgott ki, hogy a widescreen 13.3 inches képernyővel lesznek felszerelve és 1280x720-as felbontást jelenítenek majd meg.

2. Apple a hagyományokhoz hűen év vége előtt megjelenteti a 10.4.4 dot release-t a Tiger operációs rendszeréhez (amit én is használok, múltkor macskával ÉS a powerbookkal együtt küldtük a wc-n, hatalmas volt, sztereózás, netezés! csináltam fotót is, de nem lett igazán jó). Sok mindent javítanak, de ez a frissítés sem lesz feature intenzív. Sőt, a leírás alapján csak fixek. Yeah, whatever.

3. Kijött a Plaxo mac-es verziója. (Valami dinamikus address book megoldás.) Jó, jó, de ez mennyiben hír?

(via ofkoz Thinksecret)

Címkék: mac

# 2005.12.12. 02:28 angelday true

December 14-én, azaz holnapután (kiskedden) jelenik meg a Darwinia a Valve tartalom disztribúciós rendszerén a Steam-en. Én a shareware változatot most ki is próbáltam (van Mac-es portja is régóta) és örömmel jelenthetem: érdemes lesz tolni ezt a nagyon feelinges RTS játékot. Grafikája tron-szerű, valami virtuális rendszerben kell molyolni, hangulata felettébb érdekes. Learning kurvája meg lapos.

Go for it dudez!

Címkék: mac fun

süti beállítások módosítása