Utolsó kommentek

Friss topixok

  • sztahanov: www.physorg.com/news/2011-07-ge-gb-holographic-disc-writer.html (2011.07.22. 23:51) 300 gigás DVD
  • sztahanov: @sajt: teszt (2011.01.25. 12:19) Web 2.0 Symposium live
  • xéni: sziasztok (2010.03.20. 20:07) Meebo - multi protokoll IM kliens 2.0
  • Nyaligátor: @litemininyuszikaa: És még a reagálás és a szín is azonos :) (2009.10.09. 17:12) Life on Vista
  • szöszkehölgy: Azért a wc papír feltalálása még síkra szállhat, hiszen a gugli olyan alapvető, mint az eü. papír. (2009.09.29. 13:34) Brékin

sztahanov

sokat túlórázik
későn vacsorázik

Tagek

1.0 (1) afrika (2) aggregátor (1) apple (7) béta (1) beta (3) biznisz (77) biztonságos (8) blog (40) blogok (123) blogtech (21) blogter (1) böngészők (29) budapest (1) celeb (1) cenzor (5) copyfight (25) csajok (1) dev (11) digg (3) dizájn (9) énblog (64) ergonómia (2) eudora (1) firefox (3) flash (1) fotó (1) fun (74) gawker (3) geek (17) gizmó (22) gmail (1) google (67) hetedhét (2) hw (3) index (4) keresők (47) kína (3) kommuna (28) kommunikáció (1) konzol (9) lifehack (2) linkblog (10) linkter (1) linux (6) mac (41) marketing (49) média (92) microsoft (30) mini (1) mobil (19) muzak (4) new york (1) nörd (26) notebook (1) open (2) opera (3) origo (1) pim (1) politika (4) pr (2) privacy (1) rant (8) rss (6) social (1) software (15) spam (9) szex (1) szocio (13) tagek (1) tech (40) torkosborz (16) trendek (91) ui (32) ultimate (11) vas (5) végtelen (1) vista (1) web2.0 (82) wiki (5) win (1) windows (12) wiw (3) yahoo! (12)

Feed

# 2006.01.13. 16:39 sztahanov

Megjelent végre a régóta zajló monumentális open source PIM projekt, a Chandler első letölthető, emészthető publikus változata, a 0.6 (mármint a szoftvert lehet letölteni, nem a projektet). Mivel időtlen idők óta kétségbeesetten keresek egy használható PIMet, természetesen azonnal letöltöttem, de hamar csalódnom kellett, mert kényelmetlen, featúrátlan, nem áll kézre, nem tud sokat. A Task manager része meg teljesen mintha nem is lenne, pedig igazából abból szeretnék valami nagyon okosat. Amúgy az Outlookra hajaz, mint az a képen látszik.

Igen, barátkozom már a gondolattal, hogy valami GTD kell, de még nem bírtam annyira beleásni magam, hogy rájöjjek, mivel érdemes próbálkozni. A Tracks nem jó, mert offline is kell, és nem szereténk emiatt állandóan Wampservert futtatni, így is csordultig van a gép. Apropó, a Chandler sem túl biztató ebből a szempontból:

 

Ha valaki tud jó tippet XP-n futtatható - inkább powerful, mint egyszerű - GTD-szerű megoldásra, ne fogja vissza magát!

(via Cory Doctorow)

Címkék: dev ui ultimate software open pim

# 2006.01.13. 13:10 sztahanov

Nem tartozik szorosan a sztahanov profiljába - bár persze minden beletartozik - de megmagyarázhatatlan személyes okok miatt érdekel a Westend óriáslufijának sorsa. Nos, kalandos a sztori, Zambiába költözött, a Viktória-vízeséshez, írja hosszabb cikkben a Népszabadság:

A törzsfőnök egy diplomata rendszámú új Mercedes kupéval érkezett a találkozás helyszínére - idézi fel Jakab Tamás. - Közölte, hogy ismeri Budapestet, járt már a magyar fővárosban egy vadászati konferencián. Tetszett neki az elképzelésünk, s rögtön elintézte, hogy fogadjon bennünket Lusakában az ország turisztikai minisztere.

A léggömb a Google Earthben (régi felvétel, érted, haha!):

Párizsi léggömb (szerző felvétele az Eiffel-toronyból, haha):

(via Schrödinger Macskája)

Címkék: énblog fun afrika budapest

# 2006.01.13. 08:46 sztahanov

A tavalyi évvégi jóslatok között - márminthogy mi várható idén - igen népszerű téma volt a mobil eszközök és az internet - valljuk meg, eddig meglehetősen mostoha - viszonyának új szintre emelése. Én egyszerre vagyok szkeptikus és ábrándozó atekintetben, hogy pl. lesz-e idén olyan mobilketyere, ami valamelyest meg tudja közelíteni a PC-s felhasználói élményt, legalábbis annyira, hogy akarjam azt az eszközt. Akkor persze sokkal nagyobb érdeklődéssel szemlélném a dolgok alakulását. Mindenesetre kiemelt figyelmet fordítunk idén a mobilos hírekre, ennek fényében rögtön két dolog.

Az egyik az, hogy a Google kijött perszonalizált honlapjának mobiltelefonos változatával, lévén az igazán személyes eszköz a mobiltelefon, ezért kell rá személyre szabott honlap (nekem kicsit faramuci gondolatmenet, de ezt sikerült kitalálniuk). És persze sokkal jobb, mint a konkurencia, írja Charlene Li tiszta forrás alapján:

All of the information is available on the home screen -- you can quickly see how many emails are in Gmail, what the weather is, and your top RSS feeds. Deep positioned this as vastly different from Yahoo! Go Mobile, where information is still a click (and wait) away. Also, Yahoo! Go requires a download while the new Google service is available with just the browser.

Meg még pár dolog, nem is lényeges, viszont Charlene Li ír pár szót saját RSS-fogyasztási szokásairól, ami viszont érdekes, mert kb. hasonló irányba tartok én is, bár én ezt inkább kudarcnak élem meg:

Depending on where I read my RSS content, I want different configurations of different content. For example, I have ALL of my feeds coming into FeedDemon, which I use as a backup. I then read all of my backlogged feeds (aka non-priority feeds) when I'm traveling and offline. There are my regular feeds that I get through both Bloglines and Google Sidebar (again I use Bloglines as a backup because I can read it anywhere, Sidebar because it's easy and accessible at all times). And now, I'll add some crucial must reads to my Google page for my mobile information needs.

Ah, nincsen egyetlen járható út az RSS-olvasásra, még egy emberen belül sem! És ez nemcsak az RSS-olvasásra igaz, pl. emailt ma már nem tudnék olvasni az Opera-Gmail-Google Desktop hármas párhuzamos használata nélkül (és ebben még nincs mobil emailolvasás). Ezt persze fel lehet fogni úgy is, hogy milyen borzasztó, hogy nincs egyetlen ultimate eszköz, de ha nem akarunk korán megöregedni, akkor inkább fogjuk fel úgy, hogy milyen jó ez a rugalmasság, számtalan eszközből, részenként építhetjük fel felhasználói szokásainkat, profilunkat. (Ide várjuk a József és mekes kórus megjegyzését arról, hogy a mekes emailkliens minden világok legjobbika és milyen baromság ez a multitoolozás!)

A másik mobilos hír a blogoszférát érinti: a web 2.0 eszköztárával foglalkozó definitív Techcrunch mobilos alboggal jelentkezik (ergo networkké válik :-). A Mobilecrunchot (Exploring Mobile 2.0, hah!) nem Michael Arrington írja majd, hanem a témában korábbi blogja alapján szakértőnek tekinthető Oliver Starr. Új feed, végre Már napok óta nem addoltam.

(via Techcrunch)

Címkék: web2.0 google blogok trendek mobil

# 2006.01.13. 08:10 sztahanov

A nigéria levelek bizonyítják, hogy ebben az afrikai országban is van internet már régóta, most viszont Duncan Riley arról ír, hogy megalalkult az ország első blogaggregátorja, Nigerian Bloggers néven. A blogaggregátor ez esetben egy szuperblogot jelent, ahol a 129 részvevő blog feedjei össze vannak gyűjtve egybe. AJAX meg minden, bár a tagek használata nem túl erős (4 db) Szerencsére angolul vannak a blogok, nincsen elszigeteltségszag, teljesen a megszokott témákban mozognak, csak a nevek furák, a lényeg az, hogy félóra olvasás után már mást gondolok Nigériáról, mint eddig, ez a lényeg.

(via The Blog Herald)

Címkék: blogok trendek afrika

# 2006.01.13. 03:13 sztahanov

A holland startlog.nl (ez olyan, mint a - szintén holland - startlap (1.0!!) kistestvére blogokkal) igazi papírújságot (1.0!!) fog indítani, ami a katalógusban (1.0!!) szereplő blogok tartalmábó készül. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. Azon kívül, hogy egy hetente 30,000 példányszámban megjelenő, 24 oldalas bulvárlapszerűség., ami ingyenes lesz, a bloggereket hirdetésekből fizetik majd.

Na, pollner, erre varrjál gombot.

(Hm, a startlog.hu még nincs lefoglalva, úgy látszik, a Sanoma még nem nyit a web 2.0 felé :-)

(via The Blog Herald)

Címkék: biznisz média blogok

# 2006.01.12. 09:36 sztahanov

Végre itt a tegnap elmúlt millió dolláros honlap web 2.0-ás változata, az 1000tags.com, az első kereskedelmi tag cloud (nem tudom, hogy a tagfelhő vagy a tagleves a jobb fordítás, a címkelevest semmiképp sem szeretném használni).

Az oldalon tageket lehet vásárolni kizárólagosan vagy másokkal megosztva (természetesen előbbi jóval drágább, viszont rögtön a célhoz visz, míg az osztottaknál előbb egy választóképernyő jön). Az osztott tagek annál nagyobbak, minélk többen veszik meg őket, az exkluzívak mérete pedig attól függ, mennyit fizettek értük. Jó játék lesz!

(via Techcrunch)

Címkék: biznisz web2.0 trendek marketing tagek

# 2006.01.12. 01:53 sztahanov

Kéthónapos létszámstop után újra fogad új felhasználókat a Google Analytics, bár meghívó kell a regisztrációhoz (akik jelentkeztek a signup formon, azok közül kapnak a szerencsések meghívót):

As you may know, we experienced extraordinarily strong demand shortly after we launched last November. To ensure a high quality user experience for existing customers, we had to temporarily disable new signups. We have been working diligently to add more capacity that we can both enhance performance for existing users and re-open signups to a limited number of new users.

Azt írják még egyébként a blogjukon szájtjukon, hogy a rendszer annyira felgyorsult, hogy három órás adatokat lehet látni benne, de persze még korántsem elég a teljesítménye.

(via Google Blogoscoped)

Címkék: google tech software

# 2006.01.12. 01:29 sztahanov

Az az URL, amivel bármikor, megbízhatóan, reprodukálhatóan meg tudom fektetni az Operát, a következő: http://top500.feedster.com/ (kattintás csak bátraknak!).

Nektek nem esz meg egy gigát ez az oldal? (A többi böngészőnek meg sem kottyan, azok kíméljenek.)

Címkék: böngészők fun torkosborz software opera

# 2006.01.11. 23:41 sztahanov

Sehol nincs róla sajnos kép, talán azért, mert még csak fejben született meg az ötlet, mindenesetre a Levi Strauss a MacWorld hetére időzítve jelentette be, hogy ősszel iPod-barát farmereket hoz forgalomba RedWire DLX néven. Az iPod maga egy láthatatlan zsebbe kerül, az irányítására szolgáló joystick a nadrág zsebébe lesz beépítve, hogy ne kelljen kivenni a kezünket egy pillanatra se a zsebünkből. A fejlhallgató madzag okos visszahúzására is gondoltak, és - mivel először az USA-ban dobják piacra - azt is megemlítik, hogy mosni csak az iPod kivétele után szabad.

Te elhiszed ezt, Józsi?

(via Boing Boing)

Címkék: gizmó apple

# 2006.01.11. 20:21 sztahanov
Bár még pár órája is 140 ezer dolláron állt, végül szomorú véget ért az egymillió dolláros honlap licitje: mindössze 38 ezer dollárért kelt el az utolsó ezer szabad pixel. Nagyon sok volt a fake ajánlat (köztük 25 millió dolláros is!), de Alan Tew így sem járt annyira rosszul.

Címkék: biznisz marketing

# 2006.01.11. 16:51 joco
Pillanatnyilag az Electroplankton a legkelendőbb termék az Amazon Computer and Video Games szekciójában - adja hírül a ds fanboy. Ez picit meglepő, ugyanakkor nagyon jó hír, mert a - ma még - teljesen egyedi Electroplankton nem szokványos konzoljáték: 10 kis aljátéka közül a legtöbbnek nincs konkrét célja, viszont a képernyőn ugrabugráló pár pixelnyi planktonok ingerlésével zenét állíthatunk elő. Van egyszerű ötsávos szekvenszer, primitív sampler és még egy sor másik játék, az előállított zenék hozzáállástól és a konkrét aljátéktól függően a sztondulásig nyugisak vagy akár rettenetesen idegtépők is lehetnek. A szoftvert egy japán elektronikus művész, Toshio Iwai tervezte, áprilistól Európában is kapható.

Címkék: fun trendek konzol muzak

# 2006.01.11. 16:51 sztahanov

Jeremy Wright némi titokzatosság mellett jelenti be, hogy az eBayen árverésre bocsájtja az egyik Top 100-as blogot - de nem mondja meg, hogy melyiket, csak azt lehet tudni, hogy a Technorati Top 100-as listáján nincs rajta - mert szerinte az vacak, haha! Viszont Jeremy szerint ez a valaha eladott legnagyobb blog, többszörös díjnyertes, sokat idézett, híres blogról van szó, ami havi 2000 dollár körül termel bevételt. Az indulóár 40,000 dollár lesz.

Jeremy egyébként egyszer, kb. két éve saját magát is árverésre bocsátotta az eBayen.

Na most megtudjuk, mennyit ér a blogbiznic!

Update: nem derül ki a bejegyzésből, hogy természetesen nem az egyik saját blogjáról van szó, hanem ő csak bróker itt. És nem eBay, inkább SitePoint.

(Ha már eBay, kevesebb, mint három órával a vége előtt már csak 140ezer dollár az utolsó 1000 pixel a MillionDollarHomePage.com-ból!)

Címkék: biznisz blogok

# 2006.01.11. 11:44 sztahanov

Nem nagyon kényeztette el eddig a Google a mekeseket, minden kliens Windowsra készült, most viszont itt a Google Earth mekes verziója, írja a Googleblog a maga csöpögős stílusában.

A tegnapi Steve Jobs keynote-ra időzítették persze.

(via Google Blogoscoped)

Címkék: mac google apple

# 2006.01.10. 21:16 sztahanov
Mindjárt kezdődik a Columbo fenti című epizódja (már legalább kétszer láttam, a vaníliás kóla miatt érdemes megnézni, nyamnyam), de persze Steve Jobs mai produkciójára gondolok (az IBM az áldozat), szóval mit is jelentett ma be? Jó, inteles MacBook Pro, ezt kb. fél éve tudtuk, hogy lesz, hónapok óta azt is, hogy most lesz. Inteles iMac, dettó. Egykét fontatlan szoftverfrissítés. iPodra rádió, hah. Meg még apróságok. Szóval én csalódtam, pedig veletek izgultam, esküszöm.

Címkék: mac tech apple

# 2006.01.10. 20:34 sztahanov

Mostanában rengeteg levelet kapok. Ami jó. De időbe telik, amíg válaszolok. Ami rossz. De ez van, nem tudok egy nap alatt válaszolni levelekre, mert ezer dolog ég egyszerre a kezem alatt, szorri, legyetek türelemmel.

Köszönöm.

Címkék: énblog

# 2006.01.10. 17:52 sztahanov

Kevin Rose jóslatai ma estére:

  • 15" intel Macbook - order tomorrow, ships Feb (thinner, dual core)
  • iPod FM receiver
  • iWork/Life '06
  • New remote of some type
  • Photocasting (iPhoto)
  • OS X.4.4 w/new widgets

Remélem, ennél azért lesz ütősebb is.

Címkék: mac apple

# 2006.01.10. 14:55 sztahanov

Tulajdonképpen nem bánom, hogy a sesblog beszüntette a Keddi kvíz intézményét, mert iszonyú sok időt el lehetett vele cseszni, most viszont egy epizód erejéig felelevenítem papo mai ötlete alapján. Szóval, hol van ez? (És persze nem véletlen, hogy pont ma van itt ez a kép.)

# 2006.01.10. 09:39 sztahanov

Azt mondja Dave Winer, lehessen megmondani a Google-nak, hogy kik vagyunk, méghozzá úgy, hogy eláruljuk a blogunk címét. A Google kideríti a blogból, mi érdekel minket, és eszerint súlyozva adja vissza a kereséseket.

Nem hangzik rosszul, de elmondom, mi vele a bajom: a Google-val a legritkább esetekben keresek sztahanov-közeli témákban. Arra ott van egy kiépített infrastruktúra, számtalan feed, blogkeresők, etc. A Google-val mindenfélére keresek. Általános dolgokra, a 'hol van a leghidegebb'-től a helyesíráson keresztül a legdurvább technikai kérdésekig. Mert a Google az univerzális tool. És nem hiszem, hogy ezzel a megoldással jobb lenne, mint az eleve specializált eszközök.

Címkék: google keresők

# 2006.01.10. 08:32 sztahanov

Na most csalódtam igazán nagyot: Nielsen előjött eddigi legnagyobb butaságával 'A keresőmotorok a web piócái' címmel.

Search engines extract too much of the Web's value, leaving too little for the websites that actually create the content. Liberation from search dependency is a strategic imperative for both websites and software vendors.

Nielsen nem érti, hogy a web2 ekonómiája, alapmechanizmusa a keresőmotorokra épül, ez működteti, ez teszi lehetővé, hogy a long tail is lélegezni tudjon (kapjon találatokat) (nem beszélve az AdSense-ről, ami pénzt is juttat bele, másik történet). A kontent az king, persze, de az elszigetelt tartalom nem jó semmire, a keresőmotorok ragasztják össze a sok szigetecskét. A keresőmotorok demokratizálják a webet, a kicsik marketing nélkül nem élnének meg nélkülük, ki találna rájuk?

Nielsen azt mondja, hogy a felhasználóknak hasznosak a keresők, a tartalom szolgáltatóit viszont kizsákmányolják. A tartalom szolgáltatói, még a nagyok is (itt pl. Calacanis) erre azt válaszolják, hogy forgalmuk - és új látogatóik - jelentős része érkezik keresőkből.

Nielsen gondolatmenete valami olyasmi, hogy a szájtok (szigorúan bizniszről van szó) folyamatosan licitálni kénytelenek azért, hogy a keresőmotorok hozzájuk irányítsák a látogatókat (a licitálást a konverziós rátájuk növelésével végzik, csak így tudnak többet fizetni a keresőnek egy látogatóért), részleteket ld. a cikkben. Nekem borzalmasan beszűkültnek és periferiálisnak tűnik a felvetett probléma ahhoz képest, ami a mérleg másik oldalán van. (Egy részletesebb válaszcikk a SearchEngineWatch-on.)

Valami nagyon pici igazat adok neki egyébként abban, hogy a keresők első találati oldalára kerülni ma már egyre szigorúbb és költségesebb munka eredménye, ami nem a konkrét tartalomra költődik. De nagyon úgy tűnik, Nielsen egyre kevésbé lát ki ebből a B2B világból, amibe beszorult, csőlátása lett, és ez kár. (A hírlevelet ajánlja pl. a cikkben, mint fegyvert a keresőuralom ellen...)

(Ha már én is megöregszem, és meghülyülök, plz. lőjetek le!)

Címkék: biznisz marketing keresők

# 2006.01.10. 08:15 sztahanov

Semmit sem szabad elhinni, de már pár napja mondogatják, hogy:

  • Bill Clinton lesz a Microsoft következő elnöke a távozó Steve Ballmer helyett
  • Az Apple este a MacExpo megnyitóján HDTV tévéket jelent be

Legalább a második kiderül még ma. Pletykarovatunkat hallották.

Címkék: microsoft fun apple

# 2006.01.10. 01:40 sztahanov

Robert Scoble és Shel Israel - közös blogjuk mellett készülő - közös könyve, a Naked Conversations már letölthető az Amazonról 16.5 dollárért (ugyennyibe kerül papíron is, de az még nem jelent meg). Kb. arról van szó benne, hogyan kommunikál(hat)nak a bizniszek a média 2.0 korában, magyarul "How Blogs are Changing the Way Businesses Talk with Customers", régóta lebegtetett, jól beharangozott és várt könyvről van szó, ami siker lesz, akármit is írnak benne. 

(via Steve Rubel)

Címkék: biznisz média blogok marketing

# 2006.01.10. 00:51 sztahanov

Tisztában vagyok vele, hogy olcsó népszerűség, ráadásul a Slashdoton találtam, de megfogott a Tom's Hardware olajhűtéses számítógépe. Nem is annyira a felhasználás, mert most őszintén, kit érdekel, hogy egy AMD-t feljebb húznak 20 százalékkal (mert ugye az az értelme, hogy jól túl lehet hajtani a procit, ha jó a hűtés), hanem inkább az foglalkoztat, hogy mennyire szar lehet kitakarítani utána.

(És nemcsak gyors, csendes is!)

Címkék: vas

# 2006.01.09. 19:17 sztahanov

Nem sikerült jól eltalálni azt a reguláris kifejezést, ami a kommentekben az url-eket megtalálja és klikkolhatóvá teszi a szövegben, ezért ideiglenesen kizárójeleztem, most nem csinálja, de igazi url-t se, egyelőre az van, mint eddig, én kézzel átszerkesztem. (Mondanom sem kell különben, hogy legjobb embereink dolgoznak rajta.)

Még egy vallomás: elvesztek a kommentekhez felvitt juzerregisztrációk. Nem igazi veszteség, mert eddig nem járt semmi plusszal, de azért persze fáj. Viszont itt már a blog.hu juzeradatbázisában vagyunk, ott meg még korlátozva van a regisztráció, szóval egy kis türelem...

Címkék: énblog

# 2006.01.09. 16:47 sztahanov

...ott forgács is hullik, a hétvégi átállásról konkrétan egy Dilbert jutott eszembe, amit nem tudtam fellelni, ezért kézzel rekonstruáltam:

Szóval az van, hogy miközben a sztahanov végre használhatja a blog.hu motorjának igazi taggelőjét és delicious-like feedjeit, a régiek kicsit elvesztek, illetve az oldalon menet közben olyan feedek szerepeltek, amik nem is léteznek. (up, azért malac kell, hogy pont egy ilyenre iratkozz fel!)

Tehát - bár a régi feedek problémája megoldódott - a legjobb, ha újra feliratkoztok a feedekre a bal hasáb alján. Ha másért nem, szebbek az urlek:

Hogyan kell a tageket használni?

A kettőt természetesen lehet kombinálni, tehát ha valaki csak a Google-val kapcsolatos üzleti híreket akarja kapni pl. RSS 2 formátumban, akkor:

Az ékezetes tagnevekkel van még egy kisebb probléma, de dolgozunk rajta.

Ha hibát láttok, plz. írjatok!

Címkék: énblog rss

# 2006.01.09. 13:48 sztahanov

Ha valaki nem olvasná se a Médiablogot, se a Népszabadságot, mégis könnyű szívvel akar ebédelni indulni, annak ajánlom az alábbi idézetet a Népszabadság Hétvégéből, Farkas Tímea tollából:

”A kevésbé kommunikatív emberek naplókat, úgynevezett blogokat írnak. Van, aki kizárólag hobbijáról, van, aki a technikai, főleg informatikai "felfedezéseiről", van, aki magánéleti kálváriájáról. A nők, miként az a www.nol.hu blogjait olvasva is kiderül, párkeresési tortúrájukat "vetik papírra". Persze kivételek itt is akadnak, léteznek olyan blognak indult honlapok, amelyeket egy-egy baráti társaság a saját maga szórakoztatására alkotott meg. Ők többnyire olyan eseményekről írnak, amelyeken szinte mindannyian ott voltak.”

Kedves Tímea! Mondd, blogot írsz-e? Szerintem beférnél!

(via Médiablog)

Címkék: média blogok

# 2006.01.09. 12:13 sztahanov

Közben azt olvasom, hogy a Google Pack nemsokára akár 100 fölötti programot is tartalmazhat, akár egy területen versengő alkalmazásokkal (Charlene Li pedig egyenesen az Internet Explorert szeretné bele, LOL). Ha ez az irány, akkor ez egy download.com shareware portál vagy hasonló lesz, ahova nem kerülhet be akárki, csak az approved programok. A juzernek ez annyi változást jelent a mostani helyzethez képest, hogy van valami egyszerűbb navigációs lehetősége a szükséges programok kiválasztásához, illetve persze egy univerzális installer/updater felülete van, ami persze magában nem baj.

Címkék: google software

# 2006.01.09. 03:59 sztahanov

Megmondom, szerintem mi ez: nem tudom mi ez. Valami vicc?  Egy rakás fogalom nélkül összedobált alkalmazás, amik egyenként is erősen középszerűek (átlagban, legalábbis, amúgy van bennük jótól a borzalmasig minden), de amit igazán nem értek, az az összefüggés, vajon milyen koordinátarendszerben lehet ezeket az amúgy egymással köszönő viszonyban sem levő, nem együttműködő, felületben, filozófiában, mindenben különböző programokat egy kalap alá venni. (Ugye emlékszünk, mi kell a paprikafüzérhez? Cérna és paprika - na itt egyik sincs.)

Jó, persze, az egyetlen tapintható szervezőerő az, hogy ne a Microsoft gyártsa őket és lehetőleg ne is legyen ilyen alkalmazás a Windowsban, majd mi megmutatjuk, ennyi. Ahogy József alant kifejti, ezek azok az alkalmazások, amik hiányoznak az XP-ből. Istenem, mekkora baromság! A Windows operációs rendszer, nem minden célra kiterjedő alkalmazások gyűjteménye, ennyi erőből az Office is része kéne legyen, nem? Emlékszünk még, mekkora patália volt akörül pár éve, hogy lehet-e az IE része a Windowsnak vagy nem? Vagy arra, hogy az EU épp most háborúzik azért, mert a Media Player része a Windowsnak? (Elképzelem, mekkora parasztlázadás törne ki a vírusgyártók körében pl., ha a Windowst beépített antivírussal szállítanák.)

Az operációs rendszeren túli programokban épp az a lényeg, hogy - lévén nagyon nagy választék és verseny a szoftverpiacon - az ember maga választhatja meg, hogy az egyes feladatokra mit akar használni. Persze, elképzelhető olyan szinten dummy juzer, akinek teljesen mindegy, végül is miért ne lenne mindenkinek tökegyforma a számítógépe? Mennyi feleslegessé váló szoftverfejlesztő kezdhetne hasznosabb munkába, pl. gyárthatnának lélegeztetőgépet!

(Egyfolytában a Norton Antiviruson röhögök - ok, inkább sírok.)

(Valójában ez egy hosszabb poszt volt, de sikerült mentés nékül beleposztolni a világűrbe (leszakadt a mocskos WiFi), úgyhogy... lemaradtatok egy jó kis orgonaszólóról.)

Update: Hírbehozó is ír a Packról itten.

Címkék: microsoft google software

süti beállítások módosítása