Utolsó kommentek

Friss topixok

  • sztahanov: www.physorg.com/news/2011-07-ge-gb-holographic-disc-writer.html (2011.07.22. 23:51) 300 gigás DVD
  • sztahanov: @sajt: teszt (2011.01.25. 12:19) Web 2.0 Symposium live
  • xéni: sziasztok (2010.03.20. 20:07) Meebo - multi protokoll IM kliens 2.0
  • Nyaligátor: @litemininyuszikaa: És még a reagálás és a szín is azonos :) (2009.10.09. 17:12) Life on Vista
  • szöszkehölgy: Azért a wc papír feltalálása még síkra szállhat, hiszen a gugli olyan alapvető, mint az eü. papír. (2009.09.29. 13:34) Brékin

sztahanov

sokat túlórázik
későn vacsorázik

Tagek

1.0 (1) afrika (2) aggregátor (1) apple (7) beta (3) béta (1) biznisz (77) biztonságos (8) blog (40) blogok (123) blogtech (21) blogter (1) böngészők (29) budapest (1) celeb (1) cenzor (5) copyfight (25) csajok (1) dev (11) digg (3) dizájn (9) énblog (64) ergonómia (2) eudora (1) firefox (3) flash (1) fotó (1) fun (74) gawker (3) geek (17) gizmó (22) gmail (1) google (67) hetedhét (2) hw (3) index (4) keresők (47) kína (3) kommuna (28) kommunikáció (1) konzol (9) lifehack (2) linkblog (10) linkter (1) linux (6) mac (41) marketing (49) média (92) microsoft (30) mini (1) mobil (19) muzak (4) new york (1) nörd (26) notebook (1) open (2) opera (3) origo (1) pim (1) politika (4) pr (2) privacy (1) rant (8) rss (6) social (1) software (15) spam (9) szex (1) szocio (13) tagek (1) tech (40) torkosborz (16) trendek (91) ui (32) ultimate (11) vas (5) végtelen (1) vista (1) web2.0 (82) wiki (5) win (1) windows (12) wiw (3) yahoo! (12)

Feed

# 2006.02.12. 22:05 sztahanov
Mondjatok, amit akartok, szerintem jól nyomja, különösen az üzleti/vállalati bloggolás eddig hazai történetének fényében. Az pl., hogy maga írja, nem hátrány, és a videó sem rossz ötlet (megint azt mondom, ahhoz képest, hogy micsoda kínos és izzadtságszagú implementációi vannak itthon a kicsit is újmédiás ötleteknek). Meg egyáltalán, látszik belőle, hogy valamennyire komolyan van véve. Na majd meglássuk, mi lesz belőle.

Címkék: média blogok politika

# 2006.02.12. 19:14 sztahanov

Kijött a Goodle Desktop Search 3 bétája, és ugyan már többen írtak róla, kötelező kör. Persze itt sem sikerül normális felhasználónak lennem, bár elég régóta fenn van, de a Sidebar részét használom csak állandóan, a keresést magát nagyon ritkán (túl sok mindent nem talál meg, finnyás). A többgépes keresés így nem is érdekel az új featúrájaiból (pedig én aztán nem félteném a Google-tól a fájljaimat :-).

Viszont a letéphető panelek, na, ez nagy királyság. Ugye az alapprobléma az a SideBarral, hogy az a 7-8 panel, amit használok, eléggé elfoglalja a helyet, így mindegyik csak nagyon kicsit látszik. De most le lehet tépni pl. a Scratchpadet, és végre van egy olyan jegyzetelőablakom, ami bármikor baromi gyorsan előjön - és eltűnik persze. Az egész egy nagyon apró dolgon múlik: shift shift, az okos shortcut Bármikor, amikor fel akarok valamit írni, vagy bele akarok nézni az eddigiekbe, megnyomom kétszer a shiftet, és a Scratchpad feljön legfelső ablaknak, azonnal, tehát nem tudom elveszteni valahol alul, nem kell a baromi lassú Alt-Tabos keresést használnom rá. Szóval ez az a zseniális apróság, ami miatt nekem ez az upgrade megéri, de nagyon. (Hátha még a kurzort is odarakná, ahol voltam... na jó, mindent nem lehet.)

Címkék: énblog google ui software beta

# 2006.02.12. 15:47 sztahanov

Hát ez egyszerű, arra jöttem rá, hogy így:

11 éve használok Eudorát, de eddig mindig a baloldalon volt az Out (piros), jobboldalon az In (zöld). Most megcseréltem (a képen előtte illetve utána). Egyelőre semmit sem találok, mindig garantáltan a rossz helyre nézek, de hosszú távon érzem, hogy ez fogja elhozni a Megoldást, a végső Hatékonyságnövekedést!

Címkék: énblog ui ultimate eudora

# 2006.02.11. 03:21 sztahanov

Vov, a Google bétatesztereket gyűjt a Gmail sajátdomaines kiterjeszteséhéz, magyarul egy vállalat/stb. teljes levelezését bonyolíthatja Gmailen keresztül úgy, hogy az emailcímek a saját domainjét tartalmazzák a @gmail.com helyett.

Nem mintha a gmailes emailcímek annyira degradálóak lennének a gazdájukra nézve, mint mondjuk egy freemailes vagy aolos cím, de azért korporációs szinten kell a saját domain, nyilván. És így nem kell céges mail rendszert fenntartani, ami nyilván pénz.

Mondjuk nem ez a legfontosabb ok, amiért nem fogom ezt használni, hanem inkább az, hogy szerintem a Gmail tökéletes másodlagos mail infrastruktúra (backupnak, keresésre, bárhonnan elérésre tökéletes, forwardolok is gmailes címeim hálózatára és onnan ki összevissza vadul), de azért a napi, életforma típusú levelezést elég nehéz lenne csak Gmailen keresztül végezni. (A Gmail SMTP-jét használni kliensből pl. kész halál.) Ja, arról nem esik szó, hogy ez ingyenes vagy pénzes vagy mi.

(via Google Blogoscoped)

Címkék: google beta gmail

# 2006.02.09. 03:59 sztahanov

Az iTunes Music Store eddigi összforgalma hamarosan eléri az egymilliárd letöltött dalt, aminek az örömére az Apple okos kis kampányt tákolt össze. Az, hogy nyerni lehet, egy dolog, viszont ez az élő számláló a honlapon a mozgó lemezborítózuhataggal tényleg zsír. 

(Mondjuk 150 megát levesz a memóriából és 100%-on tartja a CPU terhelést (ld. a képen azt a pillanatot, amikor becsuktam az oldal böngészőinstanciáját), de apróságokba igazán ne kössünk bele!)

Ha már itt vagyunk, az Apple-vel kapcsolatos hír olvasható a plastikon (nyihaha!), homokszem került a főnixmadárba, de persze szurkolunk, József! 

(via kottke.org)

Címkék: biznisz média apple

# 2006.02.08. 04:36 sztahanov

Ahogy már karácsony előtt rebesgették, új taggal bővült a Gawker-birodalom: a ValleyWag egy tech-pletykablog, meglehetősen rázósnak tűnik innen, pl. Eric Schmidt és Larry Page nőügyeiről olvashatunk, végre! - egy pillanatra magyar szereplőket helyettesítettem a hírekbe, uh -, de a Szilícium-völgy innen minden tekintetben k*rva messze van.

Jason Calacanis hamar le is szedi Dentonról a keresztvizet - már megint -, azt írja, hogy ha így folytatja, senkinek nem fog majd eladni semmit, mert nem állnak szóba vele, ha a saját hirdetői és potenciális üzletfelei viselt dolgait teregeti.

Címkék: média blogok

# 2006.02.08. 04:02 sztahanov

A 'ter' végű szolgáltatók is csatlakoznak a járványhoz (késő van, na), a Blogter új címlapjáról már tudtunk, - nekik is van gépházblogjuk, ugye, - de most már éles is lett. Bár a színes fülek alatt tartalmilag még kicsit monokróm a kínálat, a legtöbb helyen 1-2 blogból válogattak bejegyzéseket, felteszem, ez hamar kiegyenesedik.

Akkor itt mondanék is pár dolgot erről a címlapról, jobbítólag. Egy kicsit most tisztult, de nekem valahogy még mindig túl sok, ami rajta van, mennyiségre is, de főleg struktúrára, az az érzésem, hogy itt túl sok mindent akarnak kiemelni (ld. jobb hasáb), ilyenkor aztán persze semmi sem emelődik ki igazán. Sajnos a juzer mindig egybitesebb a mi feltevéseinknél, jobban ki kell neki emelni dolgokat, fogni a kezét, én személy szerint az egy dimenziós navigációban hiszek, itt három hasáb van, ez túl sok. A sikeres navigációs oldalak (már kontentre gondolok) sima listából állnak, ahol csak le-fel kell az embernek szkennelnie, itt ez szétesik, mert egyszerre kell le-fel és balra-jobbra.

A másik dolog, az a szóviccek, amivel bajom van. Erőltetettek, na. (Tudom, hogy én is szoktam, attól még mondhatom.)

A Feedster új címlapjáról nem tudok sokat mondani, kékebb lett, de tartalmilag csak apró változások vannak - persze egy idő után, amikor úgy érezzük, hogy már konvergálunk a tökéleteshez, csak apróságokon vagyok képesek változtatni. (Ilyenkor kell mindent kidobni és újrakezdeni.)

Címkék: web2.0 ui dizájn

# 2006.02.08. 03:44 sztahanov

Hogy a blog.hu cuccai ne itt foglalják a helyet, meg egyáltalán, elindult a blog.hu blogja, a Bajkonur, olyan gépházblogszerűség. Már mindenhol be van linkelve, csak itt nem, ej. (Aki egyébként azt gondolja, lusta vagyok posztolni, számolja már össze, hogy a Sasszemen és a Bajkonuron, illetve itt együtt mennyit kell gründolni, na azért :-)

(Persze a Bajkonuron is vannak technikai dolgok, szóval meg fogok hasadni a két blog között, mint Doransky, már látom.)

Címkék: énblog blogok

# 2006.02.08. 03:31 sztahanov

Úgy tűnik, kitört az újcímlapláz, most - tegnap reggel - épp a Yahoo! új címlapjának tesztjébe szaladhattak bele a szerencsések (remélem, hogy nem hoax). Így messziről amúgy semmi különös, ezektől a műheppi fejektől meg egyenesen hányok.

(via Steve Rubel)

Címkék: ui yahoo! dizájn

# 2006.02.06. 09:33 sztahanov

Gépházblogot indított az iWiW, méghozzá a blog.hu-n - tehát ha lehal ma a sztahanov, akkor az ezért lesz. (De egyelőre bírjuk a terhelést.) És nemcsak blogot indított, hanem posztolnak is bele, ami azért nem mindegy, tekintve az iWiW eddig kommunikációs stratégiáját. És kommentelni is lehet, hajrá.

Címkék: blog wiw

süti beállítások módosítása